Myönnetään, ymmärrän muodista yhtä vähän kuin sika satelliitista. En ole ikinä ollut mikään muoti-ikoni, en muista edes ostaneeni montaakaan muodin mukaista vaatetta. Johtuu ehkä siitä, että käytännöllisyys on aina ollut omistamilleni vaatteille eduksi ja pidän lähinnä mustista vaatteista. Niinpä kaapistani löytyykin n. 20 mustaa t-paitaa, saman verran pitkähihaisia (mustia tietenkin) ja kymmenet mustat housut. Saattaa siellä seassa olla harmaatakin, mutta se nyt on vain haalistunutta mustaa.

Tänään lueskelin pitkästä aikaa Regretsyä, jossa vastaan tuli HelLooks-sivusto. Hel Looks on sivusto, jonka valokuvaaja ottaa kuvia kiinnostavista asuista pitkin Helsinkiä ja haastattelee lyhyesti kyseisen asun kantajaa. Sori vaan, mutta suurin osa asuista oli totaalisen kamalia. Voipi olla, että kattelen asioita vähän väärästä vinkkelistä, mutta...

Pakkoko on taas vetää kaapista ne karseet salihousut!? Siis anteeks vaan, mutta jos vedät jalkaas ne haaremihoususi, oli ne sitten kuinka kiiltävää kangasta tahansa, mielleyhtymä salihousuihin ja lihaksikkaisiin aivokääpiöihin on valmis. Sitäkö sinä niillä haaremihousuillasi haluat?

Tiesittekö, ettei niiden silmälasien enää tarvitse olla soppalautasen kokoiset?! Silloin joskus kultaisella 80-luvulla ei vielä ollut sen kummempia laseja, vaan huononäköisellä ne peittivät puoli naamaa. Enää ei kuitenkaan ole pakko käyttää niitä hirvityksiä! Toki, viime kesän aurinkolasimuoti oli sitä samaa, mutta ilman vahvuuksia olevat aurinkolasit saa aina pois, jopa kesken päivän, jos alkaa tympiä. Erikoisuuttako niillä silmälaseillanne sitten tavoittelette? Niiden aurinkolasien jälkeen?

Oikeasti, jos haluatte käyttää paljon värejä pukeutumisessanne, niin onko pakko sotkea päälleen koko paletti? Hyvähän se tällaisen värirajoitteisen on sanoa, mutta voin kertoa, että särkee silmiä nähdä kaikki sateenkaaren värit yhden ihmisen päällä. Voisiko vaikka sen neonkeltaisen kaulahuivin jättää pois? Eiks neonit menny pois muodista jo ysikyt-luvulla?

Kaikki ne lapsuuteni hirviömuodit, joista kuvittelin päässeeni lopullisesti, ovat selvästi palaamassa. Sori, se juna meni jo. Eivät ne silloinkaan kauniita olleet, niin miksi ne pitäisi nyt uusiokäyttää?