Tänään mun piti kirjottaa toinen äikän aine puhtaaksi, mutta enpä saanut aikaseksi. Sen sijaan eksyin nettisarjis-sivuille ja niitä selaillessa menikin muutama tunti. Varsinkin Mummo-sarjis oli erikoisen hyvä. Nauroin ja paljon lukiessani sitä. :D

Perjantaina kirjottelin valmiiksi toisen äikän aineen ja asiatekstin. Asiateksti olisi voinut olla pidempi, mutta muuten olin molempiin ihan tyytyväinen. En vaan saa aineistoainetta tehtyä. Mun onkin aina ollut vaikeampi kirjottaa mitään mistään aineistosta kuin omia mielipiteitä ja elämäntilanteita. Sen takia kirja-analyysit, novellianalyysit ja varsinkin runoanalyysit ovat aina olleet tuskaa. Onneksi yo-kokeessa on muutakin kuin analyysitehtäviä. Preli olis viikon päästä maanantaina eli 14. päivä.

Vaihtelin vähän verhoja perjantaina. Nyt on keittiössä ja eteisessä jouluverhot ja ruokapöydässä ihan joululiina. Ajattelin vielä olohuoneeseen vaihtaa verhot, koska nuo siniset verhot ei ole mitenkään jouluset. En oikein tiedä miten tästä huushollista saisi joulusemman. Seinät ja katto ovat kaikkea muuta kuin joulusen väriset enkä millään viittis joka paikkaa peittää jollain kankaalla.

Eilen oli kansanopiston joulujuhla, jossa meidän poika esiintyi. Järjestelyt oli suorastaan anuksesta. Istumatilaa ei ollut tarpeeksi, edes kaikkien esiintyjien vanhemmat eivät mahtuneet saliin. Pukuhuoneita oli kolme eikä esiintyjät mahtuneet riisumaan ja pukemaan kunnolla. Itse esitys oli ihan ok, mitä nyt hieman häiritsi esityksen keskittyminen tiettyihin ryhmiin. Eräskin ryhmä esiintyi kolme kertaa, kun pienten ryhmät esiintyivät vain kerran. Poika oli aivan hermona esityksessä, näki naamasta, että jännitti todella paljon. Anoppi ja appiukkokin tulivat esityksen katsomaan ja olivat paikalla sen verran aikaisin, että saivat istumapaikat. Sen jälkeen tultiin meille glögille. Meillä ei selvästi synkkaa anopin kanssa, jopa tuollainen puolen tunnin vierailu sai hermoni kiristymään.

Tänään olenkin lähinnä nettaillut. Ei ole huvittanut tehdä mitään. Ei ole huvittanut lukea. Ei ole huvittanut siivota, vaikka olisi pitänyt. No joo, ruoan sain sentään aikaseksi, mutta teinkin aika helppoa sapuskaa. Vain perunamuussia ja possua.

Alkaa itseänikin ärsyttää tää ainainen valittaminen. Kukapa aina jaksaisi kuunnella vain niitä huonoja juttuja. Tuntuu vaan, ettei niitä hyviä juttuja kovin paljon tapahdu tässä perheessä.

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!