Tänä vuonna joulu ahdistaa. Haluaisin luoda kotiin ihanan joulun koristeltuine kuusineen, lempiruokineen ja lahjoineen. Ei tule onnistumaan.

Kun viimeksi tuli rahaa, ostin alennuksesta lanttu- ja porkkanalaatikkoa ja torttutaikinalevyjä. Kinkun haluaisin ostaa ja taidankin laittaa siihen tarvittavat rahat sivuun. Muita jouluruokia meille ei tule. Ei ole rahaa ostaa niitä ruokia, joita äitini luona on perinteisesti syöty, kuten lämminsavulohta. Pipareita ehkä teen tai sitten ostan. Molemmat tulevat yhtä kalliiksi.

Kuusi on unelma, jota en toteuta. Vaikka onkin mahdollista hakea kuusi tutun metsästä, niin koristeita meillä ei ole eikä myöskään varaa niitä ostaa. Pienet lahjat hankin lapsille jo viime kuussa ja ne saavat riittää. Edes kummitytölle ei tällä hetkellä ole varaa ostaa yhtään mitään, saa tuo ristipistokortti riittää. Tai sitten teen jonkun vähän isomman ristipiston hänelle lahjaksi... Katsotaan.

Haluaisin ostaa itselleni pari kirjaa, mutta ne saavat odottaa jotakuta anteliasta ihmistä tai Ukon pääsyä töihin. Itselläni ei niihin varaa ole. Kaduttaa jo se, että tuli ostettua noita lankoja ja edellinen kirjanippu. Nekin rahat olis voinut käyttää vaikka niihin joululahjoihin.

Joulukortit pitäisi postittaa. Osan saan annettua suoraan käteen, kun ihmiset tulevat käymään ennen joulua, kuten lasten kummeille ja isovanhemmille. Lopuille joudun laittamaan postin kautta ja itken taas verta, kun ostan postimerkkejä. Saiskohan sossusta vähän extra-rahaa joulun takia?

Se niistä rahajutuista.

Kävin eilen keskustelemassa historianopettajan kanssa yo-kirjotuksista. Sain hyviä neuvoja ja nipun paperia. Hän kehotti ostamaan yhden kirjan. Meinasin kysellä luokkakavereilta löytyisikö heiltä kyseistä kirjaa, koska en raaski ostaa sitä uutena. 

Nyt pitäisi alkaa kirjoittamaan esseitä. En jaksaisi/viitsisi, mutta kai se on pakko. Sain lisäksi vielä yhden tehtävän, jossa pitää verrata vanhaa kirjallisuutta uuteen. Mulla on tuolla hyllyssä Milnen Nalle Puh, jota ajattelin verrata Disneyn Nalle Puhiin. Siitä voisin saada ainakin pari sivua tekstiä.

Nyt lähden kuitenkin jatkamaan tuota keskenjäänyttä ristipistoa, että saan lisää kortteja postitettavaksi. :D