Tänään oli Peikon neuvola. Hienosti oli tyttö kasvanut ja kehittynyt. Alkaa vaan huvittamaan yhä enemmän puheterapeutin lausunnot lievästä autismista ja lapsen kontaktihaluttomuudesta. Peikko meni ja hurmasi neuvolatädin juttelemalla hänelle ja olemalla hyvin reipas koko käynnin ajan, jopa saadessaan rokotuksen. Nyt mietitään vain kumpaa neuvolatäti mieluummin uskoo, jo pois lähteneen puheterapeutin lausuntoa vai omia silmiään. Huomenna on aika uudelle puheterapeutille ja siellä sitten varmaan kuulen, mitä he ovat jatkossa suunnitelleet.

Juteltiin myös kotiasioista. Kerroin masennuksesta, johon sain vastaukseksi lähinnä olankohautuksen. "Sehän on normaalia, kun kerran olette molemmat työttömiä". No, niinhän se onkin, mutta silti olisi ollut kiva, jos olisi edes vähän saanut tukea ja vaikka sen ajan sinne mielenterveystoimistoon. Nyt en saanut kumpaakaan. :/ Jospa perjantaina, kun on Mertsin neuvola, yrittäisin uudestaan ja vähän painokkaammin tällä kertaa.

Neuvolatäti vaihtui jälleen uuteen. Eihän tää olekkaan kuin kolmas kerta tällä alueella. Ensin oli vanha täti, joka uuden aluejaon myötä vaihtui keski-ikäiseen tätiin. Alueita jaettiin viime vuonna uudelleen ja saimme uuden vanhan tädin. Tämä täti jäi eläkkeelle keväällä ja nyt olemme uuden keski-ikäisen tädin hoivissa. Kunnon pallottelua. Muistan omasta lapsuudesta, että meillä oli vain yksi neuvolatäti koko ajan ja sama täti on kotipaikassani vieläkin neuvolan tätinä. Se oli mielestäni paljon parempi systeemi.

Pariin viime yöhön (tai oikeastaan pariin viime viikkoon) en ole nukkunut kunnolla. Koko ajan väsyttää, mutta en saa unta. Päivällä osaisin kyllä nukkua, mutta yöllä en saa unen päästä kiinni. Kaikki rahavaikeudet ja muut asiat pyörivät mielessä. Päivät zombeilen ja kiukuttelen, yöt luen ja nettailen. Ihanaa suorastaan.

Luettua on tullut paljon. Viimeksi luin Jeff Longin Helvetin Sydämessä (tms.) ja se oli ihan ok. Neil Gaimanin Sandman -sarjakuva tuli lukaistua läpi, vaikka siitä en oikein pitänyt. Tykkään tiettyjen ihmisten tyylistä piirtää ja mielestäni tuon kirjan, jonka kuvituksesta vastasi 6 eri taiteilijaa, tyyleissä oli liikaa ristiriitoja. Luettua on tullut myös romantiikkaa, kirja nimeltä Huumaa (kirjoittajaa en muista). Se oli mukava kirja New Yorkin seurapiireistä 1900-luvun alusta. Se oli tyypillistä aivot-narikkaan-hömppää ja viihdyttävä.

The Mammoth Book of Modern Ghost Stories on kesken, se kirja haisee pahalle enkä siedä sitä. Siis kirja noin niinkuin kirjoitettuna teoksena on ihan ok, mutta kirjaan on joko tarttunut tai sen paperissa on jokin pistävä haju, joka käy nenääni aina kun avaan sen. Kesken on myös Michael Mooren Tyhmä Valkoinen Mies, joka jo tähän mennessä tuntuu avoimelta provokaatiolta. Voipi olla, että kirjottelen siitä, kunhan saan sen ensin luettua kokonaan.

Tänään tuli viesti, että kirjani AdLibriksestä ovat saapuneet postiin. Saan lunastettua ne vasta maanantaina, kun tulee tuki. En millään jaksaisi odottaa.