Sain vihdoin ihan viralliset tulokset syksyn yo-kirjotuksista ja ne vastaa lähes täysin noita epävirallisia tuloksia. Englannista tuli siis 260 pistettä ja E ja biologiasta 29 pisteellä C. Ihan tyytyväinen olen noihin enkä lähde korottamaan tuota biologiaa.

Kävin eilen ilmoittautumassa kevään kirjotuksiin. Keväällä kirjotan äidinkielen, matematiikan ja historian. Tänään mulla on tapaaminen historian opettajan kanssa ja hän on luvannut antaa materiaalia luettavaksi tuota koetta varten.

Viikonlopun pyhitän lähes täysin koululle. Mun pitäis kirjottaa kolme esseetä ja englannin aine. Palautuspäivät noissa on vielä kaukana edessä, mutta jos teen ne nyt, niin ei tarvitse stressata pari päivää ennen koetta niitten kanssa.

Viime aikoina olen tehnyt paljon ristipistoja. Sen huomaa sormista, joiden takia jouduin viikonloppuna lopettamaan ristipistot pariksi päiväksi. Sormet kipeytyivät ja varsinkin vasemman käden etusormi kramppasi yöllä. Nyt yritän pitää tahdin kohtuullisena eli vain pari tuntia päivässä.

Perjantaina saivat meidän lapset sikainfluenssarokotteet. Merrillä oli neuvolassa kuulokoe, jonka jälkeen terkkaritäti tarjosi rokotetta. Kysyin tuosta meidän Peikosta ja täti käski tulla parin tunnin päästä uudelleen. Kävimme uudestaan ja molemmat saivat rokotteen, vaikka rokotusjärjestyksen mukaan he olisivat saaneet sen vasta maanantaina. Onneksi saivat, sillä jos maanantaina emme olisi ehtineet rokotukseen, olisi ollut liian myöhäistä. Rokotteet loppuivat kesken ja lisää saatiin vasta tänään.

Merri sai rokotteesta kolmen päivän kuumeen ja kätensä kipeäksi. Merri on saanut joka rokotteesta kuumetta, jopa lumerokotteesta, jonka hän sai parin vuoden ikäisenä ollessaan rokotetutkimuksessa. Peikko valitti illan kättään, mutta muita oireita ei ole ollut.