Netti on ihmeellinen paikka, kuin oma maailmansa. Tänne saa jokainen lähes mitä haluaa ja toiset tulevat lukemaan.

Nyt parina iltana olen eksynyt parille keskustelupalstalle. Toinen on Hevostalli.net ja toinen Tiede-lehden keskustelufoorumi. Jotenkin odotinkin, että hevospuolella meno on aika rankkaa. Kommentteista puolet asiaan kuin asiaan ovat negatiivisia ja osa jopa vihamielisiä. Topickeja poistetaan säännöllisesti sikailun takia ja nekin, jotka jäävät, eivät todellakaan sovellu herkkänahkaisille. Hauskoja ne ovat, jos jaksaa katsella kinastelua.

Oletin myös, että Tiede-lehden foorumilla meno olisi siistimpää. Sinne joutuu kirjautumaan ja se on sentään tieteellisen julkaisun foorumi. Olin väärässä. Tiede-lehden foorumilla meno on lähes saman tasoista. Taistelun saa aikaan mikä tahansa aihe (tai siltä ainakin lukemani perusteella vaikutti) ja lopulta mennään ihan samalla tavalla henkilökohtaisuuksiin kuin ht.netissä. Modet yrittävät kovasti siivota pois pahimpia häiriköitä, mutta melko laihoin tuloksin.

Mietinkin, minkä takia pitää nettiväittelyssä suuttua? Miksi pitää haukkua toista tyhmäksi, jos hän on eri mieltä? Miksi leimata toinen idiootiksi, jos hän ei tiedä jotain asiaa?