Lainasin tuossa kirjastosta kirjan Rokotuksista enkä tiennyt itkeäkö vai nauraa. Tuohon kirjaan viittaavat monet rokotusvastaiset ihmiset ja takakannessa varoiteltiin sen aiheuttavan epäluottamusta lääkäreitä kohtaan. Oikeasti, ainoa, jota kohtaan tunsin lukemisen jälkeen epäluottamusta, oli kirjan kirjoittaja. Kirjassa esitettiin paljon väitteitä rokotuksista. Esim. huumeongelmien ja syövän lisääntyminen laitettiin täysin rokotusten piikkiin. Juu, niin varmasti. Ennen rokotuksiahan ei varmaankaan ollut syöpää eikä huumeongelmia, eihän? Selasin luettuani lähdeluettelon läpi. Suurin osa viitatuista tutkimuksista oli tehty 1960 ja 70 -luvuilla. Vanhimmat tutkimukset ja julkaisut olivat alunperin julkaistu 1800-luvun puolella. Uusia tutkimuksia kirjassa ei ollut, mikä oli ihan ymmärrettävää, koska kirja oli alunperin julkaistu vuonna 1994. Suomessa se on kuitenkin julkaistu vasta toissa vuonna. Miksi suomentaja ei ole liittänyt mukaan uusia tutkimuksia, jos niitä kerran on? Miksi vanhaa tietoa ei ole poistettu, kun se on kumottu? Kirja ei saanut minua rokotusten vastustajaksi, vaan pikemminkin rokotusten vastustajien vastustajaksi.

Aloitin valmistautumisen kevään kirjoituksiin lainaamalla kasan historian kirjoja kirjastosta. Hauskin, jonka ehdin jo lukea, oli Historian Huonoimmat Päätökset. Siihen on kasattu nimensä mukaisesti ihmiskunnan huonoimpia päätöksiä alkaen Eevan lankeamisesta. Hiukan häiritsi tuo ensimmäinen, jolle ei ole historiallista pohjaa muualla kuin raamatussa, mutta muiden päätösten valinta hyvin perusteltu ja päätöksen vaikutukset oli selitetty tarkasti. 

Vielä pari viikkoa ja sitten alkaa joululoma. On sitä odotettukin. Kolme viikkoa saa rentoutua ennen viimeistä jaksoa. Ajattelin loman aikana käydä ystävän luona Espoossa. Saatamme koko perheen voimin poiketa myös Mäntyharjulla kyläilemässä, jos rahat riittää. Tarkoitus on siis vain levätä koko loma.

En tiedä mikä viime yönä oli, mutta unta en saanut koko yönä. Tänään olenkin sitten ollut kiukkuinen kuin ampiainen ja päätä on särkenyt koko päivän. Ei oikein innosta mikään. Menkatkin puski päälle ja se saa kiukkuamaan vielä enemmän.

Huomenna Ukko on luvannut mennä auttamaan kavereita rempassa. Kaverit osti talon viime viikolla ja eilen käytiin pesueen kanssa katsastamassa uusi talo. Remontti oli aloitettu heti ja nuo mun miehet auttoi puretun takan tiilien kantamisessa ulos talosta. Hienosti jaksoi pieni poikakin painaa mukana, kun oli "Miesten hommia".